Paul Herygers tempert de verwachtingen over Wout van Aert en het veldrijden

Paul Herygers tempert de verwachtingen over Wout van Aert en het veldrijden
Foto: © photonews

Hoe vaak zullen we Wout van Aert dit seizoen in het veld zien? Paul Herygers vindt vooral dat er niet te veel verwacht moet worden van Van Aert.

Wout van Aert beperkt zich de laatste jaren vooral tot de maanden december en januari wat zijn veldritseizoen betreft. En misschien wordt dat dit seizoen wel nog minder dan anders, want Van Aert mikt vooral op het voorjaar op de weg. 

Van Aert neemt na zijn lange wegseizoen nu even een pauze en zal dan tijdens de kerstperiode wel het veld induiken. Toch vindt Paul Herygers dat er ook niet te veel van Van Aert verwacht mag worden. Het veldrijden mag dankbaar zijn dat Van Aert zelfs nog crosst. 

"We krijgen zoveel van hem terug", stelt Herygers bij De Zondag. "Hij staat er van de eerste tot de laatste wedstrijd. We zijn blij dat hij af en toe toch eens komt crossen. Hoe vaak dat dit seizoen zal zijn, weet ik ook niet."

Vorig seizoen reed Wout van Aert uiteindelijk 14 crossen en won 9 keer. In de andere vijf crossen werd Van Aert telkens tweede. Waar de drievoudige wereldkampioen dus startte, hij deed altijd mee voor de overwinning. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties