Vreemde transfer op komst: 'Team van Alberto Contador wil geschorste dopingzondaar een contract geven'

Vreemde transfer op komst: 'Team van Alberto Contador wil geschorste dopingzondaar een contract geven'
Foto: © photonews

Zien we Miguel Angel Lopez in 2024 terug op Europese wegen rijden? De Colombiaan zou dicht staan bij een overstap naar het team van Alberto Contador.

EOLO-Kometa, dat volgend jaar onder de naam Team Polti Kometa zal rijden, zou de Colombiaan Miguel Angel Lopez een nieuwe kans willen geven, dat meldt Antena 2. Lopez werd in juli wel geschorst door de UCI voor dopinggebruik en wacht nog op een definitieve beslissing. 

Lopez werd door de UCI voorlopig geschorst nadat een onderzoek van het International Testing Agency wees op een mogelijke overtreding van de antidoping-regel. Lopez wordt verdacht van mogelijk bezit en gebruik van een verboden middel in de weken voorafgaand aan de Giro d’Italia van 2022.

Astana verbrak het contract met Miguel Angel Lopez eind vorig jaar. De Colombiaan reed dit jaar voor Medellin-EPM en won voor dat team maar liefst 21 keer, al was dat veelal op lager niveau. In januari won Lopez nog de Ronde van San Juan en versloeg onder meer Remco Evenepoel. 

Dat de ploeg van Contador een geschorste renner zou aantrekken, roept toch vragen op. Wat als de Colombiaan effectief voor enkele jaren geschorst zal worden? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties