Patrick Lefevere over managers van renners: "Ik vind het verschrikkelijk"

Patrick Lefevere over managers van renners: "Ik vind het verschrikkelijk"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere is nog altijd de grote baas bij Soudal Quick-Step. Maar niet alles loopt altijd op wieltjes natuurlijk.

Lefevere denkt stilaan aan zijn opvolging en stelde daarom Jurgen Foré aan als COO bij de ploeg. Hij wordt de rechterhand van Lefevere en lijkt zijn 68-jarige baas op termijn ook te gaan vervangen. 

Maar Lefevere zou ook wat liever dichter bij zijn renners staan. “Ik zie mijn mensen te graag. Al sta ik als CEO verder van mijn renners dan ik graag heb", zegt Lefevere bij De Tijd. 

"Mijn bureau is op de eerste verdieping, velen van hen durven zelfs niet tot boven te komen. Jammer. Nog erger is als ze niet met je willen praten ‘omdat dat niet mag van hun managers’. Ik vind dat verschrikkelijk."

Opvolging

Met de aanstelling van Foré heeft Lefevere dus al een "Mijn obsessie is de toekomst van de ploeg vinden zonder mij. Ik zou het zonde vinden als het zonder mij plots stopt."

Daarom wilde Lefevere ook meegaan met de fusie met Jumbo-Visma. Dat mislukte volgens Lefevere omdat de aandeelhouders de fusie te snel wilden laten gaan, vanaf 2024. Maar Lefevere sluit niet uit dat het in de toekomst nog eens geprobeerd kan worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties