Michel Wuyts over schadevergoeding voor Uijtdebroeks: "Dat zal wel volstaan"

Michel Wuyts over schadevergoeding voor Uijtdebroeks: "Dat zal wel volstaan"
Foto: © photonews

Cian Uijtdebroeks ruilde BORA-hansgrohe in voor Jumbo Visma. Al had hij bij de Duitse wielerploeg nog een contract voor 2024.

Het zit er duidelijk op tussen BORA-hansgrohe enerzijds en Cian Uijtdebroeks en Jumbo Visma aan de andere kant. Volgens de entourage van Uijtdebroeks is alles op 1 december ingediend bij de UCI, maar een definitieve handtekening is er nog altijd niet.

Bij BORA-hansgrohe blijven ze erbij dat de transfer onwettig is en dat onze landgenoot zijn contract moet uitdoen of een fikse schadevergoeding moet betalen aan zijn oude ploeg.

Ondertussen lekten ook andere zaken uit, over pestgedrag ten aanzien van Uijtdebroeks die mogelijk gebruikt worden om een ontslag om dwingende redenen te wettigen. Volgens verschillende bronnen wil BORA-hansgrohe maar liefst 1 miljoen euro van Uijtdebroeks voor de contractbreuk.

“Diepgevroren sfeer, onhoudbare leefwereld voor een warm toptalent”, zegt Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws. “Ik pleit voor een billijke scheiding. Niet met dat schabouwelijke miljoen. De afkoopsom van 100.000 volstaat. Dat jaarloon is door team manager Herr Denk namelijk zelf contractueel bepaald.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties