Gehavende Van Empel houdt Brand af in Herentals en scoort een tien op tien

Gehavende Van Empel houdt Brand af in Herentals en scoort een tien op tien
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wereldkampioene Fem van Empel heeft in Herentals opnieuw gewonnen. Na een duel met Lucinda Brand klopte de Van Empel haar landgenote in de sprint.

Fem van Empel kwam gehavend aan de start van de cross in Herentals. Op stage in Spanje viel ze deze week en liep daarbij een stevige schaafwonde op aan haar knie en haar onderarm. En ze sukkelde ook met een verkoudheid. 

Maar Van Empel kon halfweg toch een gat slaan met de concurrentie. Ze leek op weg naar een makeklijke tien op tien dit seizoen, maar Lucinda Brand kwam toch nog terug op het achterwiel van de wereldkampioene. 

In de laatste ronde liep Van Empel weg op de beklimming van de skiberg. Brand kwam dan toch nog terug aansluiten bij Van Empel, maar maakte toch nog een klein foutje een minuut voor de laatste rechte lijn. 

Maar het werd toch nog een sprint voor de zege in Herentals. Van Empel begon op kop en Brand drong ook nog aan, maar toch hield de wereldkampioene stand. En zo behoudt ze toch haar perfect rapport met een tien op tien dit seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties