Adrie van der Poel heeft duidelijke mening over zijn zoon Mathieu na zijn eerste cross

Adrie van der Poel heeft duidelijke mening over zijn zoon Mathieu na zijn eerste cross
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel won zaterdag overtuigend zijn eerste cross van het seizoen. De komende tijd rijdt hij nog 13 crossen, afsluitend met het WK in Tabor.

In tegenstelling tot Wout van Aert veranderde Mathieu van der Poel niets aan zijn succesformule van vorig jaar. Hij blijft zo'n 15 crossen rijden, met als afsluiter het WK in Tabor begin februari.

Van Aert knipte bewust in zijn crosskalender, om frisser aan zijn wegseizoen te beginnen. Hij wil dan ook de Giro rijden in het voorjaar, die al een maand na Parijs-Roubaix op het programma staat. 

Geen invloed op voorjaar

Maar bij Van der Poel zal het veldrijden geen invloed hebben op zijn wegseizoen, stelt vader Adrie. "Mathieu heeft al een hele brede basis kunnen leggen. De komende weken staat intensiteit voorop in het veld en daarna trekt hij weer op stage", zegt hij bij Sporza.

"Het is een weloverwogen en goede keuze richting de weg", vindt Van der Poel. "Het gaat niet veel verschil maken met de voorbije jaren." 

Dit seizoen won Van der Poel nog Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix na zijn wereldtitel in het veld. Bij hem zijn er dus weinig redenen om zijn succesformule aan te passen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties