Waar kan Van Aert Van der Poel kloppen? Michel Wuyts ziet in deze cross een kans

Waar kan Van Aert Van der Poel kloppen? Michel Wuyts ziet in deze cross een kans
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel lijkt wel onklopbaar dit seizoen in het veld. De wereldkampioen valt aan waar hij wil, de rest moet tevreden zijn met een podiumplaats.

Zes crossen aan de start, zes keer gewonnen. Duidelijker kan het overwicht van Mathieu van der Poel in de cross niet zijn. Wout van Aert moest al drie keer de duimen leggen voor de wereldkampioen en werd telkens tweede. 

Van Aert lijkt wel steeds dichter te komen van Van der Poel, in Gavere was het verschil 36 seconden, maar daar deed Van Aert voor het eerst wel moeite om het gat zo klein mogelijk te houden met Van der Poel. 

Kans in Koksijde?

Van Aert en Van der Poel treffen elkaar nog in Hulst, Baal, Koksijde en Benidorm. Lukt het Van Aert nog om Van der Poel eens te kloppen dit seizoen? 

"Ik begrijp dat Van Aert-supporters hardnekkig bij crosswinst van hun poulain zweren", zegt Michel Wuyts bij HLN. "Als was het maar één keer. In het hem bevriende Koksijde misschien." Begin januari won Van Aert nog met 1'38" voorsprong op Van der Poel. 

Maar toch houdt ook Wuyts een slag om de arm, want is er wel iets te doen aan deze dominante Van der Poel? "Zonder brutale ommekeer lonkt ijdele hoop", zegt hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties