Pidcock glashelder over de 'Grote Drie' en het veldrijden: "Dat moet je gewoon niet doen"

Pidcock glashelder over de 'Grote Drie' en het veldrijden: "Dat moet je gewoon niet doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Wereldbeker veldrijden staat al enige tijd ter discussie. Maar volgens Tom Pidcock is het duidelijk welke richting het uit moet gaan in de toekomst.

Vooral in het begin van het seizoen stond de Wereldbeker ter discussie. Er zouden te veel manches zijn en daardoor niet aantrekkelijk voor enkele renners. Dat de 'Grote Drie' slechts enkele manches rijden, rijst ook vragen. 

Er wordt nagedacht om de Wereldbeker te hervormen. Er werden daarbij al enkele voorstellen gedaan, onder meer om de Wereldbeker meer te organiseren rond de kerstperiode, wanneer Van der Poel, Van Aert en Pidcock erbij zijn. 

De Brit denk daar echter anders over. "Een sport moet niet voor drie renners veranderd worden, zeker niet omdat we ook andere disciplines beoefenen. Een veldritkalender moet van eind september tot eind februari lopen", zegt hij bij WielerFlits. 

Internationalisering

Onder andere bij de Wereldbeker horen daar af en toe verre verplaatsingen bij. "Hoe meer je reist, hoe moeilijker het wordt. Als je de sport nog een beetje meer wilt globaliseren, moet je daar rekening mee houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties