đŸŽĨ Franse wereldkampioen klopt topfavoriet Mads Pedersen en bezorgt Alpecin-Deceuninck eerste zege

đŸŽĨ Franse wereldkampioen klopt topfavoriet Mads Pedersen en bezorgt Alpecin-Deceuninck eerste zege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Deceuninck heeft in Frankrijk zijn eerste zege van het seizoen gepakt met goudhaantje Axel Laurence. De Fransman klopte topfavoriet Mads Pedersen.

Met een dag vertraging door het boerenprotest is de Ster van Bessèges dan toch van start kunnen gaan. De tweede rit eindigde met een steile slotkilometer op de Plateau du Castellas (0.9 km à 9.1%). De punchers waren dus aan zet. 

Mads Pedersen was de grote favoriet aan de start en de Deense ex-wereldkampioen werd ook goed gebracht door zijn ploeg Lidl-Trek. Maar de Franse wereldkampioen bij de beloften, Axel Laurance, kleefde aan zijn wiel. 

De Fransman kwam uit het wiel van Pedersen en hield maar net stand in de laatste meters. Hij bezorgt Alpecin-Deceuninck zo de eerste zege van het seizoen, vorig jaar moest de ploeg wachten tot maart in Tirreno-Adriatico. 

Eerste zege Alpecin-Deceuninck

Met Alpecin-Deceuninck heeft nu de laatste grote Belgische ploeg een zege te pakken. Soudal Quick-Step (Magnier en Merlier), Lotto Dstny (Van Eetvelt) en Intermarché-Wanty (Girmay) waren al eerder aan het feest. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties