Wout van Aert "moest just niks" vorig jaar: dit verwacht Dirk De Wolf nu in de E3 Saxo Classic

Wout van Aert "moest just niks" vorig jaar: dit verwacht Dirk De Wolf nu in de E3 Saxo Classic
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert rijdt vrijdag zijn eerste wedstrijd sinds zijn hoogtestage in Tenerife. Wat mogen we van hem verwachten?

Een jaar geleden pakte Wout van Aert na zijn zege in de E3 Saxo Classic uit met zijn intussen iconische 'ik moet just niks'-quote. Hij won de E3 toen voor de tweede keer op rij en klopte Van der Poel en Pogacar. 

Van Aert reageerde toen wellicht op een uitspraak van Dirk De Wolf in de podcast Wielerclub Wattage. Hij had toen gezegd dat Van Aert de E3 Saxo Classic absoluut moest winnen om vertrouwen op te doen voor de Ronde. 

Verwachtingen van Van Aert in de E3 Saxo Classic 

Wat verwacht De Wolf nu van Wout van Aert, een jaar later? "Dat hij mee de koers bepaalt en meerijdt met Mathieu en de andere toppers", is De Wolf toch wat voorzichtiger dan een jaar geleden.

"In de finale zal Van Aert heel goed zijn, want hij heeft een goede stage op mijn eiland Tenerife achter de rug. Zonder tegenslag gaat hij vrijdag meedoen voor de zege."

Als Van Aert vrijdag de E3 Saxo Classic wint komt hij met drie zeges op gelijke hoogte van de Nederlander Jan Raas en de Zwitser Fabian Cancellara. Rik Van Looy doet met vier zeges nog beter, Tom Boonen is recordhouder met vijf zeges. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties