José De Cauwer zag geniale actie, maar ook foutje van Mathieu van der Poel in de Ronde

José De Cauwer zag geniale actie, maar ook foutje van Mathieu van der Poel in de Ronde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel maakte bijzonder veel indruk in de Ronde van Vlaanderen. De wereldkampioen was wel helemaal leeg na de finish.

Op de Koppenberg maakte Mathieu van der Poel het verschil in de Ronde van Vlaanderen. De wereldkampioen reed als een van de enigen naar boven. En daar zit hij misschien wel zelf voor iets tussen. 

Net voor de start testte de wereldkampioen nog eens zijn banden en tijdens de koers liet hij wat lucht uit zijn banden. En ook zijn ervaring als crosser hielp wellicht. "Hij is in de eerste plaats een veldrijder en een heel goeie dan ook nog", zegt José De Cauwer bij Sporza. 

Van der Poel maakte foutje in de Ronde

Na de Koppenberg reed de wereldkampioen bijzonder snel weg van de concurrentie en pakte bijna twee minuten voorsprong. Maar Van der Poel verloor in de laatste kilometers wel nog van zijn pluimen. 

"Hij was super onderweg, maar misschien toch een klein foutje gemaakt met eten en drinken", stelde De Cauwer ook vast. "Hij is heel diep gegaan. Volgende zondag Parijs-Roubaix, die wellicht een natte editie zal worden, benieuwd wat dat zal geven."

Van der Poel rijdt na Parijs-Roubaix ook nog de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. In die laatste koers moet hij het dan wel opnemen tegen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties