Sergeant zag Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek gigantische fouten maken in de Ronde

Sergeant zag Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek gigantische fouten maken in de Ronde
Foto: © photonews

Zonder Wout van Aert en Jasper Stuyven moesten Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek iets verzinnen om het Mathieu van der Poel moeilijk te maken. Dat mislukte wel volledig.

Tegenwoordig wordt de koers bijzonder snel geopend. In de Omloop Het Nieuwsblad al op 140 kilometer van de streep, in de Strade Bianche ging Tadej Pogacar er op 80 kilometer van de streep alleen vandoor. 

Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek probeerden dat ook in de Ronde van Vlaanderen. Matteo Jorgenson begon al op de Wolvenberg, op meer dan 100 kilometer van de streep, aan te vallen. 

Marc Sergeant begreep er weinig van. "Ik dacht meteen: ‘Dat moet hij daar toch niet doen?’ Met permissie: maar dat houdt niemand vol. Visma-Lease a Bike liet zich helemaal uit verband spelen", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Pedersen tekent zijn doodvonnis, Van der Poel profiteert

Ook Mads Pedersen viel vroeg aan, maar zag plots Gianni Vermeersch aansluiten. Met de ploegmaat van Van der Poel in zijn wiel bleef hij een voorsprong van zo'n 15 seconden verdedigen. "Dan teken je je eigen doodvonnis."

"Willen ze Van der Poel in de toekomst nog kunnen kloppen in de Ronde van Vlaanderen zullen ze het toch anders moeten aanpakken", geeft Sergeant nog een tip mee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties