Belgen krijgen veeg uit de pan over incident met Van der Poel: "Omdat ze hem niet kunnen bijhouden"

Belgen krijgen veeg uit de pan over incident met Van der Poel: "Omdat ze hem niet kunnen bijhouden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel won zondag voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen. De wereldkampioen rekende makkelijk af met de tegenstand.

Met een derde zege in de Ronde van Vlaanderen heeft Mathieu van der Poel zich in de geschiedenisboeken van het wielrennen gereden. De wereldkampioen leek geen moeite te hebben met de tegenstand.

Zonder Wout van Aert was de grootste tegenstander vooraf al uitgeschakeld. Mads Pedersen deed dan weer een vroege aanval waarmee hij zichzelf de das omdeed. Op de Koppenberg ging Van der Poel ervandoor.

Wantoestanden op de Oude Kwaremont met Van der Poel

Op de Oude Kwaremont werd Van der Poel getrakteerd op bierdouches en boegeroep. Dat was ook de Nederlandse journalist Johan Derksen niet ontgaan. "Ik vind het zo treurig dat Belgische supporters zich misdragen", zei hij bij Vandaag Inside. 

"Dat heeft natuurlijk te maken met dat de Belgen hem niet bij kunnen houden. Echt niemand kan hem bijhouden", zegt Derksen nog. De Nederlander keek met open mond naar de prestatie van zijn landgenoot. 

"Ik krijg van Van der Poel geen genoeg, ik vind het zo prachtig wat hij doet. Hij rijdt dat bergje op en dan gaat hij gewoon. Dan fietst hij ze gewoon eraf", zei Derksen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties