Gaat hij te ver? Wuyts maakt zeer gevoelige vergelijking tussen Boonen en Van der Poel

Gaat hij te ver? Wuyts maakt zeer gevoelige vergelijking tussen Boonen en Van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel won afgelopen zondag voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen. Hij is zo net als zes anderen recordhouder.

Met een derde zege in de Ronde van Vlaanderen komt Mathieu van der Poel nu naast Johan Museeuw, Fabian Cancellara, Tom Boonen, Eric Leman, Fiorenzo Magni en Achiel Buysse. 

Tom Boonen won niet enkel drie keer de Ronde van Vlaanderen, maar is samen met Roger De Vlaeminck ook recordhouder in Parijs-Roubaix met vier zeges. Een van de beste Belgische klassieke renners ooit dus. 

Volgens Michel Wuyts heeft Mathieu van der Poel Tom Boonen qua allure wel ingehaald. "Het is zeer gevaarlijk, maar het antwoord is wel ja", zegt hij voorzichtig bij Wuyts & Vlaeminck. 

Gaat Van der Poel Boonen voorbij?

"Van der Poel staat nu naast Boonen. Let wel, Boonen heeft 4 keer Parijs-Roubaix gewonnen. Maar geen Milaan-Sanremo. En die heeft Van der Poel wel al op zijn palmares staan", stelt de analist nog. 

Wuyts beseft wel dat hij zich op glad ijs begeeft. "Vergelijken met Boonen ligt in Vlaanderen zeer gevoelig. Maar ik zet hem er toch naast. Punt." 

"Gezien de brede waaier van mogelijkheden die Van der Poel heeft én nog heeft. Hij is ook nog maar 29 jaar. Het stopt hier niet. Je kan niet anders dan hem heel hoog inschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties