Patrick Lefevere en Jurgen Mettepenningen sluiten een opmerkelijke deal af

Patrick Lefevere en Jurgen Mettepenningen sluiten een opmerkelijke deal af
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pauwels Sauzen-Bingoal, de veldritploeg van Jurgen Mettepenningen, heeft een deal gesloten met het Soudal Quick-Step van Patrick Lefevere. Het gaat over twee jeugdrenners.

Pauwels Sauzen-Bingoal focust zich vooral op het veldrijden. De ploeg van Jurgen Mettepenningen staat erom bekend om jong talent vroeg te ontdekken, denk maar aan Fem van Empel en Fleur Moors. 

Mettepenningen moest de twee laten gaan omdat ze zich wilden ontwikkelen op de weg. Van Empel liet zich dit voorjaar al enkele keren zien, afgelopen woensdag werd ze nog knap achtste in de Waalse Pijl. 

Crossers rijden bij Lefevere op de weg

Om ervoor te zorgen dat Mettepenningen niet nog meer van zijn talenten uit het veldrijden ziet vertrekken naar wegploegen als Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek, sloot hij een deal met Patrick Lefevere

Zo zal Viktor Vandenberghe (18) op de weg rijden voor Soudal Quick-Step Devo Team. Komende winter duikt hij dan opnieuw het veld in voor Pauwels-Sauzen Bingoal. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse Leonie Bentveld (20), die zal rijden voor AG Insurance-Soudal NXTG. 

Mettepenningen kan zijn crosstalenten zo de kans geven om zich verder te ontwikkelen op de weg, terwijl ze nog aan boord blijven bij zijn veldritteam. Voor Eli Iserbyt of Michael Vanthourenhout is een dergelijke constructie niet aan de orde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties