Sep Vanmarcke heeft verrassend advies voor Wout van Aert: "Ben daarvan overtuigd"

Sep Vanmarcke heeft verrassend advies voor Wout van Aert: "Ben daarvan overtuigd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe gaat Wout van Aert zich klaarstomen op de Olympische Spelen? Sep Vanmarcke heeft een duidelijk advies voor de Belg.

Zijn zware val in Dwars door Vlaanderen dwong Wout van Aert om forfait te geven voor de Giro. Van Aert wilde zijn debuut maken in de Giro, waarin twee lange tijdritten liggen van meer dan 30 kilometer. 

Daarin wilde Van Aert zich nog twee keer testen met het oog op de tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs. Daar moeten de renners zo'n 33 kilometer afleggen, zes dagen na het einde van de Tour in Nice. 

Van Aert toch naar de Tour?

Van Aert moet nu dus een ander traject uitstippelen met het oog op de Olympische Spelen, waar hij naast de tijdrit ook wil scoren in de wegrit. Sep Vanmarcke heeft er een duidelijke mening over. 

"Ik ben er trouwens van overtuigd dat er voor Wout van Aert in de Tour de kans ligt om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen", zegt hij bij de podcast Wuyts & Vlaeminck. 

"De Tour zou enerzijds een ideale voorbereiding kunnen zijn op de Spelen van Parijs én anderzijds ook een doel op zich. Van Aert zou er voor etappezeges kunnen gaan. En als Vingegaard niet tijdig klaar zou geraken, moet Van Aert zich ook niet uit de naad werken in de bergen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties