Crossteam van Sven Nys krijgt stevige opdoffer te verwerken

Crossteam van Sven Nys krijgt stevige opdoffer te verwerken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys mocht donderdag de mooie zege van zijn zoon Thibau Nys vieren, maar er is ook minder nieuws. Zo ziet hij een van hoofdsponsors vertrekken van zijn crossteam.

Het Amerikaanse Trek haakt eind dit jaar af als naamsponsor bij Baloise Trek Lions. De ploeg van Sven Nys moet dus op zoek naar een nieuwe naamsponsor. Trek is sinds 2020 sponsor bij het team, toen Telenet ermee stopte. 

Nu doet ook Trek dat. Het Amerikaanse merk van fietsen blijft wel op de truitjes aanwezig van de ploeg van Nys, maar niet als naamsponsor. "Het gevolg is dat wij op zoek moeten naar een bijkomende partner", zegt Nys bij Het Nieuwsblad. 

Nys ziet sportieve troeven bij Baloise Trek Lions

Nys is al volop op zoek naar een nieuwe sponsor, maar wacht nog op de volledige kalender van het volgende crossseizoen. Zo kan hij potentiële partners meegeven waar zijn ploeg te zien zal zijn deze winter. 

Toch heeft Nys heel wat sportieve troeven om op tafel te leggen. "We zijn de beste ploeg op de UCI-ranking, we hebben meerdere van de betere renners aan boord." Onder meer Pim Ronhaar, Joris Nieuwenhuis en Thibau Nys. 

Nys gaat er dus van uit dat hij samen met Golazo een nieuwe sponsor zal vinden die vanaf 2025 naamsponsor wordt. "Lukt dat niet, dan hebben niet alleen wij maar heeft de cross in het algemeen een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties