Jan Bakelants streng voor rest van vrouwenpeloton na vierde Belgische titel van Lotte Kopecky

Jan Bakelants streng voor rest van vrouwenpeloton na vierde Belgische titel van Lotte Kopecky
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotte Kopecky heeft met overwicht haar vierde Belgische titel bij de profs gepakt. Jan Bakelants is echter streng voor de rest van het peloton.

Vorig jaar maakte Lotte Kopecky het af in de sprint, dit jaar ging ze op zo'n 30 kilometer van de streep  solo op het Belgisch kampioenschap. Kopecky zette Sanne Cant en Justine Ghekiere op meer dan minuten. 

"Het was natuurlijk de kroniek van een aangekondigde overwinning", zegt Jan Bakelants bij Sporza. "Ze is het eigenlijk verplicht om te doen, ook al maakt dat het natuurlijk ook wat moeilijk."

"Ze was vandaag wat gediend met het parcours, waar ze haar stempel kon drukken. Ze heeft geen mogelijkheid laten liggen om het zo snel mogelijk te beslissen", analyseerde Bakelants de vierde Belgische titel van Kopecky. 

Geen concurrentie voor Kopecky op BK

Kopecky leek na de finish amper tot niet te hebben afgezien. "Zonder afbreuk te doen aan de andere rensters, maar Lotte Kopecky mag gerust de moderne Eddy Merckx van het vrouwenwielrennen genoemd worden."

"Ze wordt gewoon niet uitgedaagd op dit niveau. En dus is het logisch dat ze hier met veel overwicht komt winnen. Daarvoor moest ze zelfs niet 100% van haar potentieel aanspreken", besloot Bakelants nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties