📷 Wout van Aert laat het niet aan zijn hart komen en maakt grapje over kritiek

📷 Wout van Aert laat het niet aan zijn hart komen en maakt grapje over kritiek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike kreeg zondag behoorlijk wat kritiek voor zijn defensieve houding in de gravelrit. Wout van Aert laat het alleszins niet aan zijn hart komen.

"Dit zijn mijn benen niet... net alsof het twee blokken beton zijn." Dat zei Wout van Aert zaterdag na de achtste etappe in de Tour. Hij voelde zich dan ook niet geroepen om zijn eigen kans te gaan in de graveletappe. 

Van Aert reed in dienst van kopman Jonas Vingegaard, die alle hulp kon gebruiken om Remco Evenepoel en Tadej Pogacar een paar keer een halt toe te roepen. Maar zelf aanvallen deed de ploeg niet. 

Voor die defensieve tactiek kreeg Visma-Lease a Bike achteraf wel wat kritiek. Die vond de ploeg van Wout van Aert niet terecht, omdat Vingegaard op een counter had kunnen lopen en zo de Tour had kunnen verliezen. 

Van Aert maakt grapje over kritiek

Wout van Aert liet die kritiek niet aan zijn hart komen en maakte er zelfs een grapje over op Strava. "Defensieve strategie, zelfs op de rustdag", schreef Van Aert bij zijn trainingstochtje van zo'n 50 kilometer. 

Van Aert zelf zal de komende dagen wellicht niet voor een defensieve strategie kiezen. Hij heeft zijn zinnen gezet op de etappe van woensdag. Greg Van Avermaet sloeg in 2016 een dubbelslag door de vijfde rit te winnen met exact dezelfde finale. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties