Tadej Pogacar steekt verloofde Urska Zigart hart onder de riem: "Geen woorden voor"

Tadej Pogacar steekt verloofde Urska Zigart hart onder de riem: "Geen woorden voor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl Tadej Pogacar in Frankrijk de Tour rijdt, is zijn verloofde Urska Zigart zondag aan de Giro Women begonnen. De Sloveense kreeg wel een stevige opdoffer.

Slovenië heeft zijn selecties voor de Olympische Spelen in Parijs bekendgemaakt. Bij de vrouwen is de afwezigheid van Urska Zigart opvallend. Zigart werd eind juni nog voor de vierde keer Sloveens kampioen tijdrijden en ook voor de eerste keer Sloveens kampioen op de weg. 

Slovenië stuurt wel Urška Pintar (38) en Eugenia Bujak (35) naar Parijs. Pintar rijdt de tijdrit en wegrit, Bujak enkel de wegrit. Zigart kon de ontgoocheling over het missen van de Spelen moeilijk verbergen. 

Pogacar steunt Zigart na missen Spelen

"Het is niet makkelijk om te accepteren, maar sommige veldslagen zijn al verloren voordat ze maar begonnen zijn. Veel succes aan iedereen die zijn dromen heeft waargemaakt", schreef Zigart op haar sociale media. 

Ook Pogacar reageerde op de niet-selectie van Zigart. "Ik vind het zo erg dat Urska, dubbel nationaal kampioen en de beste ronderenner van Slovenië, niet geselecteerd is voor de Spelen. Geen woorden voor."

"Ze ziet er nochtans prachtig uit in haar Sloveense nationale trui. Altijd trots op jou. Geef nooit op", schreef Pogacar nog. Hij gaat wel naar Parijs, maar rijdt enkel de wegrit. Daar krijgt hij Jan Tratnik, Luka Mezgec en Matej Mohoric aan zijn zijde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties