Tim Wellens start donderdag vol vertrouwen aan zijn eerste wedstrijd: "Je bent maar zo goed als je laatste koers, dat is een goed teken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Tim Wellens start donderdag vol vertrouwen aan zijn eerste wedstrijd: "Je bent maar zo goed als je laatste koers, dat is een goed teken"
Foto: © photonews

Het wielerseizoen trekt hoe langer hoe meer op gang. Ook in Europa wordt er vanaf donderdag gekoerst, met de Challenge Mallorca.

De Challenge Mallorca is een vierdaagse (van donderdag tot zondag) bestaande uit vier individuele wedstrijden. Vorig seizoen kon Tim Wellens twee keer triomferen in de zogenaamde 'Trofeo's'. Aan het eind van 2017 ging de Truienaar met ritwinst en de eindzege in de Tour of Guangxi zorgeloos de winter in.

"Je bent maar zo goed als je laatste koers, dus dat is een goed teken", vertelt Wellens met een kwinkslag in een persbericht van Lotto Soudal. "Het is uiteraard veel leuker het seizoen op die manier af te sluiten. Ik heb al jaren gehad waarin ik minder was aan het eind van het seizoen en dan is het geen fijn gevoel om zo de winter in te gaan, want zoiets brengt toch onzekerheid met zich mee. Afgelopen winter was ik heel relaxed. Die laatste overwinning bezorgde me veel rust in het hoofd."

Niet volgens een bepaald schema

“Ik heb twee weken echt rust genomen. Ik ben in die periode met mijn vriendin naar Dubai geweest. Na die twee weken begon ik al te lopen, te zwemmen, mountainbiken en naar de fitness te gaan. Niet volgens een bepaald schema, maar wanneer ik er zin in had. Een drietal weken later begon ik specifieke trainingsschema’s te volgen", doet hij zijn voorbereiding uit de doeken.

“De stages zijn heel goed verlopen. Het is een groot pluspunt dat we in het Rafa Nadal Sports Centre verbleven. Het is volledig op topsporters gericht, ook qua voeding. We hebben minder intensief getraind dan de voorbije jaren, waardoor ik iets later op mijn top zal zijn. Winnen in Mallorca mag, maar ik voel geen druk. Ik ben in het begin van het seizoen echter altijd goed genoeg om mee te doen voor de prijzen." Wellens komt donderdag, vrijdag en zaterdag in actie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties