Tim Merlier tast in het duister na moeilijke weken: "Nog nooit zo slecht geweest"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tim Merlier tast in het duister na moeilijke weken: "Nog nooit zo slecht geweest"
Foto: © photonews

De start van het nieuwe veldritseizoen was hoopgevend voor Tim Merlier, maar de laatste weken kon de crosser van Crelan-Charles amper een uitslag bij elkaar rijden. Behalve dan een 6e plek in Ardooie.

"Het draait niet echt zoals het moet draaien", vertelt Merlier in gesprek met Wielerkrant.be. "De eerste crossen waren wel aanvaardbaar met een 9e plek in Geraardsbergen en een 9e en 6e plek in de Amerikaanse Wereldbekers (Iowa en Waterloo, red.). In Meulebeke werd ik ook 9e, maar toen al voelde ik me niet helemaal lekker."

De dag erna liep het fout in Ronse. "In Ronse draaide het voor geen meter ", bekent de West-Vlaming. "Toen ging het mis. Wat er precies aan de hand was, weet ik niet. Er is geen echte oorzaak ontdekt. Mogelijk had de vermoeidheid er wel iets mee te maken na de trip naar de Verenigde Staten. Het was een frustrerende periode omdat het zo slecht liep."

"Mijn bloedwaarden zijn weer wat beter en ik heb deze week de trainingen opnieuw hervat"

Al gaat het opnieuw de goede kant uit met Merlier. "Mijn bloedwaarden zijn weer wat beter en ik heb deze week de trainingen opnieuw hervat", zegt de crosser die vanaf 1 januari bij zijn nieuwe team Creafin-Tüv Süd aan de slag gaat.

"Ik hoop dat ik snel opnieuw de oude ben, want op deze manier is het echt niet plezant. Hoe langer het seizoen duurt, hoe beter ik word. Maar zo slecht ben ik toch nog nooit geweest."

Geen Wachtebeke

Dit weekend schrapt Merlier alvast de Ambiancecross. "Ik pas voor Wachtebeke, want ik kan niet blijven aanmodderen", klinkt het. "Ik wil niet te veel zagen, dus ik heb de beslissing pas laat genomen. Ik cross gewoon erg graag en sta niet graag aan de kant. Hopelijk ben ik wel fris genoeg om in Koksijde aan de start te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties