Kevin De Weert heeft moeilijke knopen doorgehakt: deze 5 renners hadden ook wel een selectie verdiend

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Kevin De Weert heeft moeilijke knopen doorgehakt: deze 5 renners hadden ook wel een selectie verdiend

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het huiswerk van Kevin De Weert is af, de negen namen voor het wereldkampioenschap in Qatar zijn bekend. Een verrassende selectie is het allerminst, maar welke renners hadden ook hun plaats verdiend in de woestijn rond Doha?

De selectie van Kevin De Weert is bekend. Geen verrassingen in het negental, maar toch hadden ook andere jongens wel degelijk een plaatsje in de selectie verdiend. Wij selecteerden vijf 'afvallers' die ook op het vliegtuig richting Qatar hadden mogen zitten.

Selectie: Tom BOONEN – Jens DEBUSSCHERE – Iljo KEISSE – Jens KEUKELEIRE – Nikolas MAES – Oliver NAESEN – Jürgen ROELANDTS – Jasper STUYVEN – Greg VAN AVERMAET
Reserves (in alfabetische volgorde): Timothy DUPONT – Yves LAMPAERT – Jonas VAN GENECHTEN – Jelle WALLAYS

Gianni Meersman

Met twee etappezeges in de recente Vuelta beweest de 30-jarige sprinter van Etixx-Quick Step dat hij in bloedvorm zit. Als ploegmaat van Tom Boonen had hij zeker zijn waarde gehad. Met Nikolas Maes en Iljo Keisse koos bondscoach De Weert voor twee andere Etixx-ploegmakkers voor kopman Boonen.

Timothy Dupont

De snelle Timothy Dupont behaalde vorige week in Koolskamp al zijn 16de (!) zege van het seizoen. De 28-jarige sprinter van Veranda's Willems won dan misschien wel alleen maar 'kleinere' koersen, zoals Dwars de Vlaamse Ardennen, Nokere Koerse en de Grote Prijs Criquielion, hij had toch op een selectie gehoopt. Dupont staat wel de reservelijst.

Tiesj Benoot

De nog altijd maar 22-jarige Benoot begon sterk aan het seizoen met een derde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad, maar had het nadien wat moeilijker. Desalniettemin beschikt hij over een grote motor. Hij eindigde deze zomer nog in de top-5 van de Ronde van Polen en werd zesde in de Grote Prijs van Wallonië. Hij zal in de toekomst zijn kans nog wel krijgen.

Ben Hermans

Misschien is de vlakke wegrit in Qatar niet helemaal op zijn lijf geschreven, maar Ben Hermans is wel een oerdegelijke helper en een renner met veel inhoud. De 30-jarige BMC-renner tekende deze maand nog een verlengd contract bij zijn Zwitserse ploeg, maar liet zelf al verstaan dat hij niet echt op een selectie rekende.

Julien Vermote

Nog een Quick-Stepper die naast een selectie greep. De 29-jarige West-Vlaming won deze maand nog een etappe in de Ronde van Groot-Brittannië en is een ex-Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften.

Ben je tevreden met de selectie van De Weert?

0%
100%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties