Tom Boonen is met recht en reden Mister Qatar, maar wie kan er nog zand in de ogen strooien?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Tom Boonen is met recht en reden Mister Qatar, maar wie kan er nog zand in de ogen strooien?

Het is stilaan aftellen tot zondag, wanneer het WK voor de profs gereden wordt. Tom Boonen wordt in de woestijnen van Qatar door zijn historie beschouwd als één van de favorieten, maar hij is niet de enige die al vaak mocht vieren in Qatar.

Tom Boonen is 'Mister Qatar', zoveel is duidelijk. In zijn lange en rijkgevulde carrière ging Tornado Tom er vier keer met het eindklassement aan de haal. Bovendien was hij in Qatar goed voor maar liefst 22 overwinningen. Alsof dat nog niet genoeg was, keerde de renner van Etixx-Quick Step nog zes keer met het puntenklassement naar huis.

Ook Greg Van Avermaet is vaak al goed in de Ronde van Qatar

Ook Greg Van Avermaet mocht er bij de start van zijn nog prille carrière eens zegevieren. In 2007 mocht de BMC-renner juichen in de vijfde etappe. Maar wie zeker niet te onderschatten valt, is Mark Cavendish. De Brit van Dimension Data won dit jaar en in 2013 het eindklassement. In 2013 won Cavendish er maar liefst vier ritten op rij.

Daartussen (2014 en 2015) was het een Nederlander die won in Qatar. Niki Terpstra mag dan wel geen sprinter zijn, maar ook hij kan goed overweg met de warme temperaturen en de waaiers op de brede Qatarese wegen. In 2015 scoorde ook Alexander Kristoff nog een hattrick in Qatar met drie ritoverwinningen.

Cavendish (foto uit Tour) won in 2013 maar liefst 4 ritten op rij

Maar ook andere sprinters en favorieten voor goud mochten in Qatar al één of meerdere keren de handen in de lucht steken. Arnaud Démare en André Greipel wonnen er ook al. De woestijnen van Qatar zijn dus het favoriete terrein van de sprinters in het voorjaar. Niet toevallig zijn de hierboven opgesomde namen ook allemaal kanshebbers voor de gouden plak zondag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties