Een week na haar comeback in het veld mag een fenomenale Marianne Vos zegevieren in Diegem

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Een week na haar comeback in het veld mag een fenomenale Marianne Vos zegevieren in Diegem
Foto: © photonews

Niemand minder dan de Nederlandse Marianne Vos heeft vrijdagavond de Superprestige in Diegem gewonnen. Na een spannende wedstrijd hield ze in de laatste ronde onze landgenote Sanne Cant achter zich.

Belgisch kampioene Sanne Cant was meteen goed weg met onder meer Lucinda Brand, Katerina Nash en Nikki Brammeier. Na twee rondes vond Cant dat het iets te traag ging en ze nam enkele fietslengtes, maar liet haar daarna weer uitzakken.

Uiteindelijk bleven er nog drie rensters over met Cant, Nash en niemand minder dan Marianne Vos. De Nederlandse kampioene maakte vorige week in Antwerpen pas haar comeback sinds twee jaar in het veld. Vos trachtte meteen om Cant uit het wiel te rijden, maar de Belgische kampioene toonde karakter.

In de slotronde groeide de voorsprong van Vos dan toch beetje bij beetje. De Nederlandse kwam als eerste over de meet en heeft zo haar eerste zege in twee jaar beet in het veldrijden. Een fantastische prestatie, één week na haar comeback in de Scheldecross. Cant werd tweede, Nash vervolledigde het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties