Belgisch en Europees kampioen bij de beloften: "Spiegel mijzelf ook wat aan Johnny Cash"

Redactie
| 0 reacties
Belgisch en Europees kampioen bij de beloften: "Spiegel mijzelf ook wat aan Johnny Cash"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet wereldkampioen Eli Iserbyt of Wereldbeker-winnaar Joris Nieuwenhuis, maar wel Quinten Hermans schreef dit seizoen bij de beloften al het meeste zeges op zijn naam. Dit weekend is hij één van de topfavorieten voor winst in Bieles.

Opvallend: Hermans is een grote fan van Johnny Cash. "Ik spiegel mijzelf ook wat aan Johnny Cash, maar dan wel zonder de drank en drugs", opent Quinten Hermans. "Vorig jaar won ik de laatste cross voor het WK en kon ik zogezegd niet meer verliezen. Ik werd derde. Te veel stress. Ook Johnny had daar vaak last van en stond niet graag in de belangstelling."

Studeren was niet aan Hermans besteed, die op zijn 15e op leercontract ging bij een fietsenmaker. "Andere crossers zeiden dat ik toen al leefde als een prof en veel kon trainen. Maar terwijl zij op de avond voor de cross in de zetel lagen, sleutelde ik nog aan fietsen", aldus Hermans in Het Nieuwsblad.

Dit seizoen lijkt de grote doorbraak er te zijn voor de crosser van Telenet FIdea. "Als eerstejaars belofte reed ik wekelijks tegen Van der Poel, Van Aert, Sweeck, Aerts en Vanthourenhout. Zij verdelen nu de podia bij de profs. De beloften reden toen sneller dan de profs. Als ik dan 5e werd, was dat zo goed als een zege", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties