"Het is voor Tom Boonen een luxe dat hij kan kiezen wanneer hij stopt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Het is voor Tom Boonen een luxe dat hij kan kiezen wanneer hij stopt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels reed tussen 2012 en 2014 aan de zijde van Tom Boonen bij Omega Pharma-Quick Step. Hun programma's kwamen niet echt overeen, maar het respect van Pauwels voor 'Tornado Tom' is groot.

Boonen neemt na Parijs-Roubaix afscheid van het profpeloton. Serge Pauwels begrijpt de beslissing van zijn ex-teammaat wel. "Hij heeft natuurlijk zijn leeftijd, al denk ik dat hij nog heel graag koerst", opent Pauwels bij Wielerkrant.be. "Ik denk dat hij het ook wel moeilijk zal hebben als hij volledig stopt."

"Ik ga ook niet zeggen dat zijn beslissing sowieso definitief is, maar ik denk dat hij het wel zal missen. Zeker ook dat leven van vaak van huis te zijn", vervolgt Pauwels. Al vindt hij het wel een voordeel dat Boonen zelf kan kiezen wanneer hij afscheid neemt. "Het is voor hem een luxe dat hij kan kiezen wanneer hij stopt. "

"Een koers met of zonder hem rijden, is een enorm verschil"

"Voor veel renners wordt die keuze in je plek gemaakt. Je krijgt soms nu eenmaal geen contract meer", aldus de renner van Dimension Data. Door hun verschillende programma's reden beide coureurs weinig samen. Toch is Pauwels vooral onder de indruk van Boonen zijn boerenjaar in 2012.

"Ik heb inderdaad niet zo heel veel koersen met hem samengereden. Maar 2012 was echt een superjaar van hem. De Ronde, Parijs-Roubaix... Dat was fenomenaal. Tom is een enorme leider. Een koers met of zonder hem rijden, is een enorm verschil", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties