Lefevere duidelijk: "De echte vervalsing is vooraan gebeurd"
Redactie
| 46 reacties

Patrick Lefevere vindt dat de koersvervalsing in Gent-Wevelgem vooraan gebeurd is

Lefevere duidelijk: "De echte vervalsing is vooraan gebeurd"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors miste zondag een unieke kans in Gent-Wevelgem om opnieuw een Vlaamse klassieker te winnen. Niki Terpstra reed, samen met Sagan, niet meteen het gaatje dicht op leiders Keukeleire en Van Avermaet.

Een foute tactische keuze, dat weet ook ploegmanager Patrick Lefevere. "Er was gevraagd om niet over te nemen, met Gaviria en Boonen in de achtergrond." legt Lefevere uit in HNB. "Maar Niki maakt een fout. Hij had onmiddellijk naar het wiel moeten springen. Dat weet hij zelf ook wel."

Motors

Er was heel wat te doen over de ploegauto's die Sagan, Kragh Andersen en Terpstra een beetje uit de wind hielden. Voor Lefevere lag het probleem bij de motards. "Vertel mij eens waarom die achter de groep met Niki rijden en voor het duo Keukeleire-Van Avermaet. Ze gingen van vijf seconden naar achttien seconden voorsprong achter de motoren."

"En dan roepen Michel Wuyts en José De Cauwer koersvervalsing als de volgwagen van Sunweb even naast de achtervolgers komt rijden. Neen, de echte vervalsing is vooraan gebeurd", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties