Lof voor 'Gouden Greg' en de Belgen: "Ik denk dat Van Avermaet aan een kwartet begonnen is"
Redactie
| 4 reacties

Michel Wuyts ziet Greg Van Avermaet en de Belgen heersen in het klassieke voorjaar

Lof voor 'Gouden Greg' en de Belgen: "Ik denk dat Van Avermaet aan een kwartet begonnen is"

België boven! Zoveel is duidelijk na de Vlaamse klassiekers van de afgelopen week. Met dank aan Greg Van Avermaet. Analist en commentator Michel Wuyts ziet een gunstige evolutie.

Ons land heerst - samen met Sagan - in de Vlaamse klassiekers. "We leven weer als Belgen. Straffer nog, we voeren weer de toon. We winnen weer op het allerhoogste niveau", aldus Michel Wuyts. "En dat door de vierde keer op een rij in onze koersen. Zowel in de Omloop, als in Dwars door Vlaanderen, de E3 en Gent-Wevelgem maken we de finale. En we maken die ook af."

Eén man krijgt daarvoor alle lof toebedeeld. "Dat doen we vooral met één man: Greg Van Avermaet. Van Avermaet is in de jaren gekomen waarin hij oogst. En ik heb de indruk dat we nog lang niet om de hoek zien. Van Avermaet gaat als topfavoriet aan de Ronde beginnen. Ze zullen van goeden huize moeten komen om hem neer te halen."

Van Avermaet hoeft voor niemand bang te zijn - Michel Wuyts

"Ik denk dat Van Avermaet aan een kwartet begonnen is. Hij hoeft voor niemand bang te zijn. Hij is klaar voor zijn grote doel. Na goud in de olympische wegrit is hij de eerste man van ons en van iedereen voor winst in de Ronde van Vlaanderen. Van Avermaet ging op de Kemmelberg er als vlotste en machtigste renner naar boven en daar was hij beter dan Sagan", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties