Lotto Soudal opnieuw niet bij de les, Sergeant ontevreden: "Er zijn geen excuses"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties

Marc Sergeant niet tevreden over prestatie van zijn renners in Gent-Wevelgem

Lotto Soudal opnieuw niet bij de les, Sergeant ontevreden: "Er zijn geen excuses"

Jens Debusschere sprintte dan wel naar een zevende plek in Gent-Wevelgem, maar de Lotto Soudal-renners waren (opnieuw) niet bij de les toen de koers openbrak. Marc Sergeant uit zijn ongenoegen. "We waren er weer niet bij."

"In het begin van de koers hebben we geprobeerd om jongens als Wallays, Bak en Frison mee te sturen in een ontsnapping, maar het peloton liet dit niet gebeuren", legt Sergeant uit. "Maar wanneer op de tweede passage van de Kemmelberg eerst zeven renners en dan acht renners wegreden, moesten we vaststellen dat we er weer niet bij waren."

De ploegmanager van Lotto Soudal is dan ook niet mals voor zijn renners. "Als de vijftien beteren in de wedstrijd wegrijden, moet er iemand van Lotto Soudal mee. Het is pijnlijk om vast te stellen, maar er zijn geen excuses. Daarna hebben we het heft in handen genomen in de achtervolging. We kwamen nog op tientallen meters en Debusschere sprintte naar de zevende plek."

Op naar de Ronde

Dat was toch iéts positief bij de Belgische formatie. "Dit is het enige lichtpunt van vandaag. We moeten ons opnieuw opladen en focussen op volgende week. Van Avermaet en Sagan zijn de twee topfavorieten voor de Ronde maar dat wisten we al. Hopelijk kunnen we met jongens als Tiesj Benoot en Tony Gallopin een collectief blok vormen en een betere koers rijden dan afgelopen wedstijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties