Topfavoriet Van Avermaet voor de Ronde: "Het is aan hen om te proberen mee te rijden met Peter en mij"
Redactie
| 2 reacties

Greg Van Avermaet roept zichzelf en Peter Sagan uit tot topfavorieten voor de Ronde

Topfavoriet Van Avermaet voor de Ronde: "Het is aan hen om te proberen mee te rijden met Peter en mij"

Greg Van Avermaet heeft zich na winst in Gent-Wevelgem steeds meer opgeworpen tot misschien wel dé topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Samen met Peter Sagan dan toch. "Ik onderschat de tegenstand zeker niet", aldus de Waaslander.

"Na de E3 zei ik nog dat Peter een trapje hoger stond, maar nu kan ik dat niet meer vertellen", opent Van Avermaet in HNB. "We zijn met twee favorieten. Ik koers graag met hem. We moeten samen proberen de handen in elkaar te slaan. Dan komen we het verst. Al houd ik ook rekening met Philippe Gilbert, die vrijdag indrukwekkend was."

Maar natuurlijk is er nog een sterk blok bij Quick-Step. "Terpstra en Degenkolb zijn ook goed, maar Phil is bij Quick Step Floors de sterkste man. Boonen maakt ook kans, maar hij staat niet echt bij de topfavorieten. Quick-Step heeft voor zondag de sterkste ploeg in de breedte, het is aan hen om te proberen mee te rijden met Peter en mij."

'Bescheiden blijven'

Ondanks zijn favorietenstatus wil Van Avermaet bescheiden blijven. "Ik onderschat de tegenstand zeker niet. Als je denkt dat je onoverwinnelijk bent, dan begin je te verliezen. Je moet altijd bescheiden blijven en proberen beter te doen. Ik start niet met een air van: er kan me niets overkomen. Maar als ik niets tegenkom, zal ik er in de Ronde dicht bij zijn", weet de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties