De Vreese gelooft in ploegmaat: "Hou hem maar in de gaten voor Ronde van Vlaanderen"

De Vreese gelooft in ploegmaat: "Hou hem maar in de gaten voor Ronde van Vlaanderen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Vreese ziet het zitten voor 2017 bij zijn Kazachse ploeg Astana. Hij krijgt in de Vlaamse koersen de rol van wegkapitein en zal daarbij ook een man in het bijzonder moeten gidsen. Een toptalent.

Alexey Lutsenko is de naam. In zijn eerste Ronde Van Vlaanderen eindigde hij al op een erg knappe 22e stek, in 2016 was hij zelfs al veertiende, vlak voor Tom Boonen in het groepje. “Dat zijn adelbrieven.”

De Kazach werd geboren in september 1992 en staat dus nog steeds te boek als een talent. Hij reed nergens ergens anders dan bij Astana, waar hij vanuit het Continentale (jongerenteam) in 2012 bij de ‘A-ploeg’ werd gedropt. In Dwars door Vlaanderen werd hij derde.

Dark horse

“Ik geloof in ieder geval in hem”, aldus Laurens De Vreese. “Hij heeft het talent en al de capaciteiten voor de Vlaamse koersen. Ook in de Driedaagse van de Panne kan hij zijn mannetje staan. We gaan van hem nog horen.”

Of Lutsenko dan al in 2017 hoge ogen kan gooien? “in de grote koersen heb je ook altijd wat geluk nodig, maar met de progressie die hij maakt moet een top-10 of zelfs top-5 in de Ronde van Vlaanderen zeker kunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties