Van doorzettingsvermogen gesproken, Lotto Soudal-Belg reed de Ronde van Spanje uit met gebroken pols en ribben
Redactie
| 0 reacties

Jelle Wallays reed de Vuelta uit met gebroken pols en ribben

Van doorzettingsvermogen gesproken, Lotto Soudal-Belg reed de Ronde van Spanje uit met gebroken pols en ribben
Foto: © photonews

Lotto Soudal reed de Ronde van Spanje uit met 7 renners, maar dat hadden er even goed slechts 6 kunnen zijn. Jelle Wallays kwam al in de derde en vierde etappe ten val en reed de Vuelta uit met een gebroken pols en een dubbele breuk in de ribben.

"Het was best wel schrikken, toen ik de diagnose hoorde", aldus Wallays in HLN. "Mijn conditie moet echt wel goed zijn geweest, zo niet had ik die Vuelta nooit kunnen volmaken. Al die tijd voerde ik een heftige mentale strijd. Ik bleef gemotiveerd en wilde me absoluut nog eens tonen in de laatste week. Maar de pijn bleef aanhouden. Dat stond een topprestatie in de weg."

Einde seizoen

In principe had Wallays nog een druk programma in het najaar met onder meer de Eurométropole Tour, Binche-Chimay-Binche en mogelijk ook Parijs-Tours, maar zijn seizoen zit er op. "Ik schat mijn inactiviteit in op een week of tien. Daarvan liggen er weliswaar al drie achter de rug. Maar forceren heeft in de gegeven omstandigheden geen zin."

De focus ligt dus nu al op het volgende seizoen. "Ik heb veel van mijn lichaam geëist de voorbije weken, het zal serieus hebben afgezien. Gesteld dat ik nog ergens de start haal, zal het nooit op 100% zijn. Beter laat ik nu eerst alles volledig genezen, zodat ik goed de winter in kan", besluit de Lotto Soudal-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties