Nieuwe wonderboy van Sven Nys klaar voor eerste test: "Het zal uiteraard even wennen worden, maar ik heb er een goed oog in"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe wonderboy van Sven Nys klaar voor eerste test: "Het zal uiteraard even wennen worden, maar ik heb er een goed oog in"
Foto: © photonews

Op het WK op de weg verbaasde Tom Pidcock opnieuw met een gouden medaille in de tijdrit voor junioren. Maar het wegseizoen zit er op en dus ligt de focus bij de nieuwe aanwinst van Sven Nys op het veld. Te beginnen over twee weken in Zonhoven.

"Ik heb na het WK op de weg in Bergen even rust genomen en nu ligt de focus helemaal op de cross", vertelt Pidcock bij zijn team. "Het wordt mijn eerste jaar in een nieuwe categorie. Het zal uiteraard even wennen worden, maar ik heb er een goed oog in."

Zonhoven

Zijn debuut maakt Pidcock voor Telenet Fidea in Limburg. "Mijn eerste wedstrijd tussen mijn rechtstreekse concurrenten wordt de Superprestige in Zonhoven. Ik vind daar een prachtig parcours terug, ik kijk er enorm naar uit", zegt hij.

De aanpassing bij zijn nieuwe ploeg is ook vlot verlopen. "Tijdens de afgelopen zomer heb ik al kunnen kennismaken met mijn nieuwe teamgenoten en dat verliep zeer vlot. Ondertussen werd er ook een team van Belgische mechaniekers en verzorgers rond me opgebouwd. Dat geeft uiteraard vertrouwen voor het komende seizoen", besluit de Brit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties