Onfortuinlijke Belgische hoopt na kuitbeenbreuk klaar te zijn voor het BK in Koksijde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Onfortuinlijke Belgische hoopt na kuitbeenbreuk klaar te zijn voor het BK in Koksijde

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was nog niet het seizoen van de Oost-Vlaamse veldrijdster Alicia Franck. In de opwarming van de cross in Boom liep Franck een kuitbeenbreuk op waar ze nog steeds van aan het revalideren is.

"Komende maandag - op mijn verjaardag nota bene - wordt dit gips verwijderd en controleert men of de breuk goed hersteld is", vertelt Franck in De Lochristinaar. "Ik heb 6 weken lang opgelet om zeker niet te steunen op mijn linkerbeen, dus vermoedelijk zit dat wel snor. ’s Namiddags is er dan al een eerste sessie bij de kinesist en de dag erna ga ik naar de Bakala Acadamy voor een bodyscan. Dan zal duidelijk zijn hoeveel spiermassa ik verloor."

En daarna gaat het stap per stap opnieuw richting de fiets. "Vermoedelijk zal het een tweetal weken duren alvorens ik terug goed kan stappen en de trainingen kan hervatten. En het vergt minimum 4 à 6 weken om een aanvaardbaar niveau te halen."

BK in Koksijde

Franck hoopt om er op het BK opnieuw te staan. "Als alles heel vlot verloopt hoop ik misschien te kunnen starten op het BK in Koksijde (14 januari), al is dat een cross waar er veel moet gelopen worden. Dan zou ik de dag nadien ook starten in Otegem. Maar we zien wel hoe het loopt. We gaan niet te ver op voorhand plannen en bekijken het van week tot week. In elk geval zal ik dit seizoen nog wedstrijden rijden", is ze opgelucht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties