Dag op dag 10 jaar geleden werd juniorencross in Diegem gewonnen door ... Peter Sagan: "Wij wisten meteen: da's gene gewone"

Redactie
| 9 reacties
Dag op dag 10 jaar geleden werd juniorencross in Diegem gewonnen door ... Peter Sagan: "Wij wisten meteen: da's gene gewone"

De cross in Diegem is een absolute klassieker op de kalender. Bijna alle grote kampioenen wonnen al eens rond het voetbalveld van Diegem Sport. En ja, zelfs ook Peter Sagan.

Dag op dag tien jaar geleden was Sagan in Diegem de beste bij de junioren. "We kregen Sagan aan de start dankzij Eric Matthijs", zegt Francis Bosschaerts van organiserende Wielerclub Sint-Anna-Vooruit in HLN. "Nu heeft elke renner zijn persoonlijke manager, in die tijd was Eric dat voor zowat het hele crosspeloton. Hij bracht de Slovaakse nationale ploeg naar ons land."

Vierde cross in buitenland

"Het was voor Peter pas zijn vierde veldrit op vreemde bodem. En meteen ook zijn eerste zege. Stef Boden startte die dag als topfavoriet. Hij werd er door Sagan knal afgereden. Boden schrok. En wij wisten meteen: da's gene gewone."

Uiteindelijk werd Sagan op jonge leeftijd al drie keer wereldkampioen. "Dat het zo'n vaart zou lopen met hem, kon niemand voorspellen. Maar achteraf zijn we wel trots dat hij bij ons won", lacht Bosschaerts. "Dat kunnen er toch niet veel zeggen, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties