Wellens en De Buyst worden de speerpunten van Lotto-Soudal in Mallorca: "We willen een ritzege in de wacht slepen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Wellens en De Buyst worden de speerpunten van Lotto-Soudal in Mallorca: "We willen een ritzege in de wacht slepen"
Foto: © photonews

Lotto-Soudal treedt vanaf donderdag aan in de Challenge Mallorca. De Belgische formatie neemt met ambitie deel aan de vierdaagse op het Spaanse eiland.

Tim Willens won vorig jaar twee ritten in de Challenge Mallorca en is ook nu weer een speerpunt. (Lees er HIER meer over). Maar Lotto-Soudal heeft nog andere troeven in handen. "De Challenge Mallorca hanteert al jaren hetzelfde recept: beginnen en eindigen met een rit voor sprinters en daartussen twee wedstrijden voor de klimmers", legt sportdirecteur Bart Leysen het concept van de vier Trofeo's uit.

Renners voor beide types wedstrijden

"Wij beschikken over renners voor beide types wedstrijden en we willen graag een ritzege in de wacht slepen. Campenaerts, De Buyst, Vanendert en Wellens nemen elk drie Trofeo’s voor hun rekening deze week. De andere renners zullen deelnemen aan twee koersen."

De ploegtactiek bij Lotto-Soudal is duidelijk. "In de sprints zullen we de kaart trekken van Jasper De Buyst", gaat Leysen verder. "Vorig seizoen behaalde hij enkele mooie resultaten en we hopen dat hij op hetzelfde elan kan verdergaan in 2018. Moreno Hofland zal worden uitgespeeld als lead-out. Voor de twee klimwedstrijden is Tim Wellens onze leider. Hij is omringd door ploegmaats die ook sterk zijn bergop, zoals Sander Armée en Jelle Vanendert. Zij zullen elkaar kunnen steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties