Stoute uitspraak blijft Eli Iserbyt beetje achtervolgen: "Hij zal toch nog wat boterhammekes moeten eten"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8110 reacties
Stoute uitspraak blijft Eli Iserbyt beetje achtervolgen: "Hij zal toch nog wat boterhammekes moeten eten"
Foto: © photonews

Nog altijd maar 20 jaar en toch al twee keer wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Eli Iserbyt mag nog steeds dromen van een geweldige profcarrière, maar mag geen stappen overslaan. Dat vindt Bart Wellens, die verwijst naar een straffe uitspraak van de West-Vlaming.

De ambitieuze Iserbyt liet zich ooit ontvallen dat hij op korte termijn de evenknie zal zijn van Wout van Aert, een uitspraak die hem een beetje achtervolgt want voorlopig komt de topbelofte nog niet in de buurt van het niveau van de wereldkampioen bij de profs. Dat is uiteraard ook geen schande en wat niet is, kan zeker nog komen.

Nog jaar belofte

"Als hij natuurlijk zelf zegt dat hij binnen een paar jaar op het niveau van Wout van Aert gaat staan dan zal hij, zoals wij zeggen, nog wat boterhammekes moeten eten", aldus Bart Wellens. "Eli is echter nog jong, hij heeft nog tijd om te groeien. Die tijd moet hij ook goed gebruiken, dat is het slimste. Hij heeft nog een jaar als belofte voor de boeg en zo kan hij zich stap voor stap blijven ontwikkelen."

En dat niveau van Van Aert? "Op dit moment haalt hij dat natuurlijk niet en binnen dit en twee jaar zal hij dat niveau ook nog niet bereiken omdat het gewoon een héél hoog niveau is. Behalve Mathieu is er niemand die nog maar in de buurt komt. Maar Eli Iserbyt moet vooral hard blijven werken, want dat loont altijd", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties