Tim Wellens levert topprestatie af in Spanje, maar: "In een koers als de Ruta del Sol telt alleen de eerste plaats"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Tim Wellens levert topprestatie af in Spanje, maar: "In een koers als de Ruta del Sol telt alleen de eerste plaats"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Knap resultaat van Tim Wellens in de Ruta del Sol. Onze 26-jarige landgenoot kaapte nota bene een derde plaats weg op de steile slotklim naar La Guardia de Jaén. Enkel Wout Poels en Luis León Sánchez bleken een tikkeltje te sterk. Wellens deed wel beter dan Landa en Froome, dat kan tellen.

Een mens zou dan ook voor minder tevreden zijn: "Ik ben heel content met die derde plaats, zeker als je ziet welke mooie namen voor en achter mij eindigen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "In een rittenkoers als de Ruta del Sol tellen echter alleen de eerste plaatsen. De rit van zaterdag lijkt mij trouwens ook wel mooi", klinkt het bij de ambitieuze Limburger met een voorliefde voor het explosieve heuvelwerk.

Demotivatie

"We gaan van die klim hier geen Muur van Hoei maken, daarvoor was hij toch iets te lang. Al is dit wel supergoed voor het vertrouwen." De eindoverwinning, daar ligt Wellens ondanks zijn derde stek in het klassement niet van wakker: "De slotrit zondag is een tijdrit en ik moet toegeven dat ik dit jaar nog maar weinig op de tijdritfiets heb gezeten. Tests op stage wezen uit dat ik weinig progressie heb geboekt en dat zorgde toch voor wat demotivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties