Is Noorse klasbak sant in eigen land?

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Is Noorse klasbak sant in eigen land?

Met de Ronde van Noorwegen staat vanaf woensdag een rittenwedstrijd buiten categorie op het programma. Thuisrijder Boasson Hagen won de ronde van zijn eigen land al driemaal. Ook dit jaar is hij de topfavoriet.

Edvald Boasson Hagen is van alle markten thuis. De Noor is bekend vanwege zijn sprintersbenen. Hij werd ook al wel eens vijfde in een wedstrijd als Parijs-Roubaix. Een verwijderde galblaas gooide dit jaar al roet in het eten. In zijn laatste koersen liet Hagen zich toch opnieuw zien.

HAGEN, PRADES OF WEENING?

Wat niet wil zeggen dat er geen concurrentie is. Eduard Prades was in de Tour de Yorkshire de grootste concurrent van Greg Van Avermaet. De Bask mikt nu op de hoofdprijs. Ook Pieter Weening steekt de jongste tijd in uitstekende vorm.

Het parcours dan. Beginnen doen we met een sprintersetappe naar Horten. Een dag later is een beklimming opgenomen in de lokale ronden te Aster die de punchers wel zou moeten liggen. Op dag drie is het opnieuw aan de sprinters. Zij maken ook kans in de langste rit naar Brumunddal, tenzij de klimmetjes onderweg toch te zwaar doorwegen. De laatste etappe op zaterdag is voer voor de renners die bergop hun mannetje kunnen staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties