Belgische bondscoach wil met Greg Van Avermaet (en Wout Van Aert) naar EK, maar stoot op een 'njet' van BMC

Redactie
| 15 reacties
Belgische bondscoach wil met Greg Van Avermaet (en Wout Van Aert) naar EK, maar stoot op een 'njet' van BMC

Op 12 augustus wordt het Europees kampioenschap wielrennen in het Schotse Glasgow afgewerkt. Bondscoach Kevin De Weert is al druk in de weer met wie er (on)beschikbaar is, maar hoeft alvast niet te rekenen op Greg Van Avermaet.

Bij BMC willen ze geen renners naar het EK in Glasgow sturen. "Ik kan in Schotland geen beroep doen op renners van BMC, dat heeft het team mij laten weten", vertelt de bondscoach in Het Nieuwsblad. Een dag na het EK staat de BinckBank Tour in Nederland en België op de agenda. Al is er zondag wel een charter ingelegd om de renners van het EK naar startplaats Heerenveen te brengen. 

"Als je voor een klassement gaat in de BinckBank Tour, dan is het zeer moeilijk", beseft De Weert. "De combinatie met het EK kan, als je de eerste dagen gewoon wat wil meerijden. Maar het is een rittenkoers in de WorldTour, dus willen de ploegen daar meteen presteren."

"Het parcours in Glasgow is echt gemaakt op maat van Greg"

Ook over de andere BMC-renners moet De Weert dus een kruis maken. "Ook Dylan Teuns was een mooie optie, maar helaas moet ik mij neerleggen bij die beslissing van BMC. Ze hebben hun renners nodig. Tja, dat is zeer jammer. Het parcours in Glasgow is echt gemaakt op maat van Greg. Het is te vergelijken met een zware Vlaamse koers, een licht Amstel-parcours eigenlijk."

Voorlopig wil alleen BMC niet dat hun renners het EK betwisten. De Weert zou er ook graag Wout Van Aert bij hebben. "Maar we moeten zien of dit in zijn programma past", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties