Mountainbike twee weken op stal, maar in deze koersen komt Mathieu van der Poel de komende weken in actie

Redactie
| 1 reacties
Mountainbike twee weken op stal, maar in deze koersen komt Mathieu van der Poel de komende weken in actie
Foto: © photonews

Een valpartij en een opgave. De Wereldbeker in het Tsjechische Nové Mesto was niet wat Mathieu van der Poel ervan had verwacht. Bovendien mag hij na die valpartij twee weken niet mountainbiken.

Van dokter Toon Claes moet Mathieu van der Poel de mountainbike twee weken laten voor wat het is. Op de weg mag de Nederlander wel aan de slag en dus komt zijn vervolgprogramma niet in het gedrang. Donderdag wacht de Boucles de la Mayenne, daarna nog enkele eendagskoersen.

Zondag kwam van der Poel terecht op zijn gehavende pols. "De schroef in zijn linkerhand hield stand. Die werd aangebracht nadat een barst van het middenhandsbeentje aan het licht was gekomen", laat ploegmanager Christoph Roodhooft weten in Het Nieuwsblad. "Mathieu had zondag door de ondergrond met veel boomwortels veel stuurproblemen en opnieuw pijn aan de linkerhand. Dat leidde tot die stomme val."

Programma

Aan zijn programma verandert er echter weinig. "Donderdag hervat Mathieu op de weg in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne, die hij vorig jaar ook reed", klinkt het. "Daarna volgen eendagskoersen als Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde, Halle-Ingooigem. Daarna trekt hij op hoogtestage om de twee volgende Wereldbekermanches mountainbike voor te bereiden", besluit Roodhooft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties