Deze Belgen zijn zeker van (of maken nog kans op) de Tour de France

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Deze Belgen zijn zeker van (of maken nog kans op) de Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Binnen een kleine twee weken is het zover en kunnen wielerfans drie weken lang genieten van de Ronde van Frankrijk. Enkele teams maakten hun selectie al bekend, maar welke Belgen mogen we verwachten in de Tour?

Lotto Soudal, AG2R-La Mondiale, LottoNL-Jumbo, Mitchelton-Scott en Wanty-Groupe Gobert maakten (deels) hun selectie voor de Tour al bekend. Lotto Soudal vaardigt 5 landgenoten af, terwijl ook Thomas Degand en Oliver Naesen al zekerheid hebben over de Tour. Bij BMC is de selectie nog niet bekend, maar Greg Van Avermaet spreekt al enige tijd luidop over zijn ambities in de Tour. In totaal dus 8 Belgen die Tour-zekerheid hebben. 

Maar daar komen er ongetwijfeld nog heel wat bij. Serge Pauwels is net als Julien Vermote in principe een zekerheid bij Dimension Data, terwijl ook Jasper Stuyven zijn woord heeft gekregen van Trek-Segafredo. 

Bij Quick-Step Floors is het nog afwachten, al lijkt Philippe Gilbert er zeker bij te zijn. Yves Lampaert, Tim Declercq en Pieter Serry kunnen dan weer van nut zijn voor Gaviria en Jungels in de Tour. En daarnaast zijn er ook nog heel wat Belgen die mogen dromen van de Tour. 

Belgen die 100% zeker zijn van de Tour: 

Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Jasper De Buyst, Jelle Vanendert en Jens Keukeleire (Lotto Soudal), Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert), Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale), Greg Van Avermaet (BMC) 

Belgen die quasi zeker zijn van de Tour: 

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Serge Pauwels en Julien Vermote (Dimension Data), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)

Belgen die nog mogen hopen op de Tour: 

Frederik Backaert en Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert), Pieter Serry, Yves Lampaert en Tim Declercq (Quick-Step Floors), Dylan Teuns (BMC), Sep Vanmarcke (EF-Drapac), Dimitri Claeys, Michael Van Staeyen, Kenneth Vanbilsen en Bert Van Lerberghe (Cofidis) 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties