Thibau Nys over zijn droom: "Ik wil niets liever, maar ik ga mezelf ook niet te veel druk opleggen"

Redactie
| 8 reacties
Thibau Nys over zijn droom: "Ik wil niets liever, maar ik ga mezelf ook niet te veel druk opleggen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys moet het komend veldritseizoen opnemen tegen renners die even oud of ouder zijn. Geen evidentie, maar het vertrouwen bij Nys én de ploegleiding is er. Zo mocht de zoon van Sven in de zomer mee op stage naar Mallorca.

Jonge talenten Ward Huybs en Thibau Nys mochten proeven van een stage met de profs van Telenet Fidea. "Ik ben tevreden over mijn voorbereiding", vertelt Nys in gesprek met HLN. "Ik heb niet heel veel wedstrijden op de weg gereden, een tiental. Daarnaast ben ik twee keer twee weken op trainingskamp naar Mallorca geweest."

Die stage met de profs was erg leerrijk volgens de zoon van de 'Kannibaal van Baal'. "Een betere voorbereiding op het seizoen is er niet, denk ik. De crosstrainingen heb ik in Spanje bijna allemaal met de mannelijke profs afgewerkt en als leerschool kan dat wel tellen voor iemand van amper vijftien. Op de weg trainde ik meestal mee met de dames, maar vergis je niet: ook zij rijden verdomd hard, hoor."

Nog een lange weg

Het blijft nog altijd de droom en het doel: profrenner worden. "Absoluut. Ik wil niets liever. Maar ik ga mezelf ook niet te veel druk opleggen. Het lukt simpelweg niet iedereen om prof te worden. Maar begrijp me niet verkeerd: ik ga er alles aan doen om van mijn hobby mijn beroep te maken. Dat ik de kans krijg om mee te gaan op stage met de profs, toont wel dat ik iets in mijn mars heb."

"Maar anderzijds besef ik ook dat mijn huidige prestaties geen referentie zijn voor de toekomst. Er zijn genoeg voorbeelden van renners die veel wonnen in de jeugdreeksen, maar het dan niet konden waarmaken bij de profs. Natuurlijk ben ik blij dat ik nu al goede resultaten boek, maar ik besef maar al te goed dat ik er nog lang niet ben", besluit Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties