Mathieu van der Poel en Wout Van Aert buiten categorie, maar wat verwacht Erwin Vervecken van de andere concurrenten?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Mathieu van der Poel en Wout Van Aert buiten categorie, maar wat verwacht Erwin Vervecken van de andere concurrenten?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn ook dit seizoen de topfavorieten om het veldritseizoen te domineren. Maar er zijn natuurlijk ook nog heel wat andere crossers om naar uit te kijken. Erwin Vervecken aan het woord.

Vorig jaar kwamen Laurens Sweeck, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout vaak het dichtst in de buurt van de 'grote twee', maar het is afwachten wat het dit seizoen wordt. Erwin Vervecken laat zich alvast uit over enkele namen. 

Daan Soete

"Daan Soete werd in Geraardsbergen meteen knap derde. Vorig jaar was hij ook erg goed in de Amerikaanse crossen. Daan is ook vaak vroeg op het seizoen al goed in vorm, dus we zullen hem de komende weken zeker nog zien."

Kevin Pauwels

"Kevin haalde in de eerste wedstrijd van het seizoen al een redelijk niveau. Hij zal een stap extra moeten zetten tegenover vorig seizoen. Hij werkt dan wel terug met zijn oude coach Peter Hespel, maar op zijn leeftijd (34 jaar, red.) moet hij toch zelf weten wat hij wel en niet moet doen om goed te zijn. Vorig jaar begon hij minder goed. Uiteindelijk ga je dan minder presteren door jezelf druk op te leggen."

Toon Aerts en Laurens Sweeck

Ik had in de eerste cross van het seizoen misschien iets meer verwacht van Laurens en Toon. Toon heeft wel elk jaar enkele weken nodig om een goed rendement te halen. Daarin is hij misschien wat vergelijkbaar met mij. Hij heeft competitieritme nodig. Maar in principe moeten Toon en Laurens vaak rond plaats drie en vier zitten. Al moet ik ik zeggen dat in mijn allerbeste seizoen ooit mijn eerste cross ook een fiasco was (lacht)."

Eli Iserbyt 

"Eli is een echt talent, maar hij is niet zoals Wout en Mathieu, die na hun overstap naar de profs meteen brokken maakten. Op termijn zal hij zeker zijn plek afdwingen in het veld, maar hij zal niet meteen alles kapot rijden. Hij is een bijter en een aanklamper, een echte crosser pur sang die het van de technische crossen moet hebben. Hij zal zeker zijn neus aan het venster steken. Maar het is geen Mathieu of een Wout. Zo iemand wordt slechts één keer per generatie geboren. Al kregen we er nu meteen twee van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties