Lappartient treedt Wuyts bij en snapt bezorgdheid omtrent overname Team Sky

Lappartient treedt Wuyts bij en snapt bezorgdheid omtrent overname Team Sky
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De overname van Team Sky door Ineos wordt bij velen niet meteen op gejuich onthaald. De vrees bestaat dat de dominantie van de ploeg enkel nog groter gaat worden en dit het wielrennen niet ten goede komt. Ook UCI-baas David Lappartient ziet er het probleem van in.

Wielercommentator Michel Wuyts had eerder al zijn beklag gedaan. Dat kunt u HIER nog eens nalezen. David Lappartient is zich bewust van de bezorgdheid bij velen. "Ik begrijp dat er veel zorgen bestaan", zegt de Fransman aan Reuters. "Het team met het grootste budget kan alle goede renners vastleggen en dat zorgt voor onzekerheid in de sport."

MEER ONVOORSPELBAARHEID

Mogelijk kan in de toekoomst een salarisplafond ingevoerd worden. Er wordt alvast werk gemaakt van een werkgroep die moet waken over de attractiviteit van de sport. "Hoe meer onvoorspelbaarheid er is in onze sport, hoe beter dat is voor het wielrennen. Daar wordt de sport attractiever van."

De financiële verhoudingen tussen de teams kan daar natuurlijk wel een rol in spelen. "Het is één van onze doelen om een meer solide economie te hebben in het wielrennen", besluit Lappartient.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties