Staan de sterren extra gunstig voor Tim Wellens? "Voor mij moet er vandaag iets moois gebeuren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Weer en nieuwe aankomst in Luik-Bastenaken-Luik in het voordeel van Tim Wellens

Staan de sterren extra gunstig voor Tim Wellens? "Voor mij moet er vandaag iets moois gebeuren"
Foto: © photonews

Een derde plek in de Brabantse Pijl, maar geen topresultaten in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Luik-Bastenaken-Luik biedt Tim Wellens (Lotto Soudal) nog een laatste reddingsboei om zijn voorjaar nog wat op te fleuren.

"Voor mij persoonlijk moet er iets moois gebeuren vandaag om van geslaagde klassiekers te spreken", aldus Wellens voor de start bij Sporza. "Maar in het algemeen hebben we als ploeg natuurlijk sterk gepresteerd door de resultaten van Bjorg (Lambrecht, red.)."

Wat moest of kon er dan beter? "De resultaten" glimlacht Wellens. "In de Brabantse Pijl ging het heel goed, maar in de Amstel Gold Race had ik een offday. In de Waalse Pijl had ik verwacht om beter te zijn, dus we zullen zien wat het vandaag wordt. Maar ik maak me zeker geen zorgen. In het begin van het seizoen was ik heel goed, al was de Tirreno iets minder."

Nieuwe finale

"Ik vind het een hele mooie finale. Redelijk technisch ook. Het is net als het weer in mijn voordeel. Ik heb al vaak goed presteerd in deze weersomstandigheden, dus voor mij is wat regen zeker niet erg."

Wellens zei op voorhand alleen maar tevreden te zijn met top 10. "Ik kom naar deze koers om te winnen. Ik ben nog niet dichtbij geweest, maar dat blijft het doel", besluit hij ambitieus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties