38-jarige Nederlander van Roompot-Charles blijft peloton nipt voor in Ronde van Luxemburg
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Pieter Weening (Roompot-Charles) wint de tweede rit in de Ronde van Luxemburg

38-jarige Nederlander van Roompot-Charles blijft peloton nipt voor in Ronde van Luxemburg
Foto: © photonews

Pieter Weening (Roompot-Charles) heeft de tweede etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De 38-jarige Nederlander bleef het aanstormende peloton nipt voor. Christophe Laporte (Cofidis) blijft leider.

Drie onbekende renners gingen snel na de start in de aanval. Het trio kreeg van het peloton nooit meer dan vier minuten. In het peloton werd het tempo gecontroleerd door de troepen van leider Christophe Laporte (Cofidis). Maar het drietal werd nog voor de echte finale gegrepen.

Het signaal voor ex-winnaar Maurits Lammertink om te demarreren. Hij kreeg onder meer onze landgenoot Dries De Bondt mee. Maar ook hun groep werd gegrepen, waarna ervaren rot Pieter Weening maar een uitval waagde. Met meer succes. De Nederlander kreeg twee metgezellen mee, maar gooide hen alle twee overboord. 

Nipte zege

Weening ontsnapte nog nipt uit de klauwen van het peloton en bleef zo Roemeense kampioen Eduard-Michel Gruso en de Italiaan Andrea Pasqualon (Wanty-Gobert) voor. Man in vorm Baptiste Planckaert was de eerste Belg op een vierde plek. 

In het algemene klassement heeft Christophe Laporte, winnaar van de proloog en de openingsrit, nog steeds de touwtjes in handen. Twee andere Belgen vervolledigen de top drie: Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) is tweede, Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties