Deceuninck-Quick.Step wil nog eens scoren in eigen land: "Dat zou het scenario moeten zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Deceuninck-Quick.Step

Deceuninck-Quick.Step wil nog eens scoren in eigen land: "Dat zou het scenario moeten zijn"
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step staat weer voor enkele drukke dagen met allerlei wedstrijden, maar zeker in eigen land zou het nog eens graag uitpakken. Daar krijgt het de kans toe in de Heistse Pijl en de Elfstedenronde. Waarschijnlijk zijn de sprinters dan aan zet.

Wilfried Peeters is als sportdirecteur aangeduid voor de Heistse Pijl. "Het parcours is vlak. Op het lokale circuit is er wel een sector die licht bergop loopt. Al deze elementen maken er een heel snelle koers van. We hebben een sterke ploeg die in staat is de dingen te controleren en Alvaro Hodeg in een goede positie kan brengen als het aankomt op een massasprint", weet de Fitte.

Zo zou het uitdraaien als het plan perfect loopt. "Dat zou het scenario van de koers moeten zijn, maar je weet nooit wat er gebeurt, dus hebben we verschillende opties in geval van een ander script." Deceuninck-Quick.Step komt in de Heistse Pijl aan de start met Cavagna, Declercq, Hodeg, Keisse, Martinelli, Stybar en Vakoc.

We zullen Fabio Jakobsen steunen 

In de Elfstedenronde zal Klaas Lodewyck de ploeg aansturen vanuit de ploegwagen. "We gaan naar daar met een mix van ervaren mannen en jonge wolven. We zullen Fabio Jakobsen, die tot dusver een solide seizoen kent, steunen. De weersvoorspelling is goed voor zondag, de motivatie is er en zoals altijd hopen we op een goede uitslag."

Ondanks zijn mindere Baloise Belgium Tour blijft Jakobsen dus het vertrouwen behouden van het team. Hij kan rekenen uit exact hetzelfde team dat ook zal koersen in de Heistse Pijl. Enige wijziging is dus dat Jakobsen zondag de rol overneemt die Hodeg zaterdag zal vervullen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/01/2021 - 31/01/2021 WK Veldrijden
03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties