Bergklassement Vuelta: Nieuwe stunt van Thomas De Gendt of gaat iemand anders met de blauwe bollen lopen?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Bergklassement Vuelta: Kroont Thomas De Gendt zich opnieuw tot bergkoning van de Vuelta?

Bergklassement Vuelta: Nieuwe stunt van Thomas De Gendt of gaat iemand anders met de blauwe bollen lopen?
Foto: © photonews

Het aftellen naar de start van de Vuelta zit er bijna op. Hoog tijd dus om vooruit te blikken op de verschillende klassementen.

Woensdag presenteerden we u onze verwachtingen voor het jongerenklassement, nu is het aan de bergkoning. Vorig jaar legde Thomas De Gendt beslag op de trui met de blauwe bollen, we zijn benieuwd of hij de klimmers opnieuw kan 'verrassen'.

De Gendt

Verrassen is nu niet meer van toepassing, want de titelverdediger heeft altijd een favorietenrol. Zijn troeven zijn onblusbare aanvalslust en het feit dat hij van Lotto Soudal vrijuit kan gaan. Hij moet naar niemand kijken, niet naar een klassementsman en ook niet naar een sprinter. Er rest alleen nog de vraag hoe hij Tour en Giro heeft verteerd.

De grootste concurrent van vorig jaar, Bauke Mollema, is er alvast niet bij. Wel van de partij is, Omar Fraile, tweevoudig laureaat van Astana Omar, en diens ploegmaat en bergkoning van 2014, Luis Leon Sanchez. De Kazachse formatie heeft wel klassementambities, dus vrijbuiters leveren zij waarschijnlijk niet af.

In die zin moeten we bij Jumbo-Visma, Movistar, UAE-Team Emirates en INEOS niet kijken, maar eerde naar ploegen van het genre Lotto Soudal, teams zonder klassementambities. En dan zijn de opties breed. Benjamin King (tweevoudig ritwinnaar 2018, Dimension Data), Luis Angel Mate (derde in het bergklassement 2018, Cofidis), Rafal Majka (BORA-hansgrohe) en Mikel Nieve (Mitchelton-Scott).

In de eerste week zijn er al wat punten te rapen, maar het vuurwerk barst pas los op 1 september in een rit van nog geen 95 kilometer. Dan worden de eerste tendensen wellicht duidelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties